Povijest tvrtke Extra Kvadrat d.o.o.

Extra Kvadrat d.o.o. je sestrinska tvrtka poduzeća Kontograf d.o.o . koja je osnovana 1990. godine i profesionalno se bavi uslugama knjigovodstveno - računovodstvenih poslova za tvrtke i obrte. Od samog početka tvrtka je aktivan član Udruge hrvatskih knjigovođa.

Tijekom 1994. godine Kontograf proširuje svoje poslovne aktivnosti na grafički dizajn, dtp i grafičku pripremu dok sa 1995. godinom započinje izdavanje časopisa Fotooglasnik i nastavlja s povećanjem područja svojeg djelovanja. Tvrtka se usmjerava prema internet uslugama, nudeći udomljavanje web domena na vlastitim serverima uz cjelokupnu izradu programskih rješenja internet i web dizajna.

Krajem 1996. godine postavlja na internet prvi specijalizirani turistički web portal www.crotours.com. 1998. godine „Večernji list“ ovaj web portal prezentira zajedno s portalom Hrvatske turističke zajednice pod naslovom Mala zemlja – veliki webovi.

U 2000. godini web stranica naziva www.crotours.com pozicionirana je među 10 najboljih turstičkih web stranica na Top HR VIDI 100 i dobiva Zlatnu plaketu u konkurenciji 657 web stranica na prvom hrvatskom nacionalnom internet natječaju.

Nagradu je dodjeljivala kuća Vidi, vođena žiriem iz 6 vodećih hrvatskih medijskih kuća zajedno sa suorganizatorima T-com d.d.- HiNet i Hrvatskom Radio Televizijom.

Registrirajući 2000. godine domenu Crotours.hr, Kontograf je pružio novost svojim klijentima; navedena domena od tada služi kao poveznica i podrška korisnicima internet usluga.

Sklapajući 2005. godine ugovor s Google-om, Kontograf postaje Google Partner za Hrvatsku u poslovima povezanim uz Google AdWords oglašavanja.

 

2007. tvrtka proširuje svoje aktivnosti na multimedijalno područje te u suradnji sa Studijem Plavi sjaj osigurava svojim korisnicima izradu web spotova kao i snimanja radio i TV reklama; organizira i razvija marketinške planove i kampanje kao i kontinuirane promocije i prezentacije različitih hrvatskih brandova.

Zlatna knjiga, priznanje najboljih hrvatskih poduzetnika i menadžera, uručena je Kontografu za poslovanje u 2006. godini od Zavoda za poslovna istraživanja.

Poduzeće Kontograf danas se iskljućivo bavi knjigovodstveno-računovodstvenim poslovima.

Poduzeće Extra Kvadrat danas je sastavljeno od nekoliko odjela, od kojih je svaki usmjeren na različite poslovne i/ili ostale usluge:

  • Nekretnine Hrvatska - Besplatni Oglasnik; Turistički web vodić CroTours.com

  • internet servis – pruža elektroničke/internetske usluge: najam servera, zakup domena, izrada i dizajniranje web stranica, web dućan, izrada cms-a, programiranje

  • marketing – pruža ekonomske usluge: izrada i marketinški odabrano pozicioniranje reklama na CroTours. com i Google portalima, izrada Sitemap-a (sadržaj weba – potreban za bolje rangiranje web stranica na Google-u; izrada Meta-tagova za pretraživaće, glazbenih spotova i pjesama te TV i radio reklama.

  • odjel grafičke pripreme – pruža usluge grafičkog i industrijskog dizajna te tiska.

Danas Kontograf i Extra Kvadrat zapošljava 7 djelatnika, od kojih 4 u odjelu knjigovodstva i 3 u odjelu interneta, grafike i marketinga; veći broj vanjskih suradnika djeluje na području Republike Hrvatske gdje ispunjava poslovne potrebe više od 1000 zadovoljnih klijenata.

Ovim putem htio bih se zahvaliti slijedećim vanjskim suradnicima: Antoniji Žagar, Draganu Dejanoviću, Darku Orozu, Tomislavu Radiću, Goranu Vukoviću, Mirni Pavić, te našoj maloj Sariti i Luciji koji nadahnjuju ovaj cijeli projekt.

Također, želim naglasiti da nam se u cilju rasta i razvoja ovog idejnog projekta, može putem kontakt obrasca pridružiti svatko tko ima kreativne i sugestivne prijedloge.

Denis Brkinjač, direktor